Історія Костянтинівського медичного фахового коледжу почалася у 1931 році, коли була створена у місті фельдшерсько-акушерська школа. Перший випуск було здійснено у 1935 році в кількості 35 чоловік помічників лікаря, у 1936 році вже було випущено 90 медсестер і фельдшерів. Під час Великої Вітчизняної війни, знаходячись на окупованій території, медична  школа 2 роки не працювала. Але у 1943 році навчальний заклад знайшов можливість поновити свою роботу і готував  необхідних Батьківщині медичних працівників, які прямо з аудиторій йшли на фронт. У 1944 році заклад став називатися «Костянтинівською фельдшерсько-акушерською школою».

        З 1 вересня 1954 року фельдшерсько-акушерську школу перейменовано у «Костянтинівське медичне училище». З кожним роком удосконалювалась матеріальна база училища, змінювались приміщення з метою покращення умов  для проведення  занять.

                Великий вклад у розвиток навчального закладу внесли директори, які очолювали заклад на різних етапах його існування. Першим директором був Кригер Б.І., викладач математики та фізики. Він доклав немало зусиль, щоб фельдшерсько-акушерська школа  працювала.

           Наступними директорами були Скубій П.М., Вислоухов Є.Н.,    Моісеєв Н.М., Бербенець М.І., Новіков П.І., Карнаухова Т.І., Голубов Е.М, Катюха Н.І., Шарий К.В.

        З 25 січня 2017 р. Костянтинівське медичне училище перейменоване у Комунальний заклад "Костянтинівський медичний коледж".

                  З 15 липня 2020 р. медичний коледж став фаховим коледжем.

             Cьогодні директор Комунального закладу "Костянтинівський медичний фаховий коледж" - Моніч Тетяна Василівна

            Сучасний коледж  – це 2 відділення (сестринське і фельдшерсько-акушерське), 500 студентів, понад 55  досвідчених викладачів.

      Медичний коледж є вищим навчальним закладом І рівня акредитації. Здійснює підготовку молодших спеціалістів з напряму “Охорона здоров'я” за спеціальністю "Медсестринство" та освітніми програмами:

       - “Лікувальна справа”

Наші випускники працюють на станціях  швидкої допомоги, на ФАПах в сільській місцевості, здоровпунктах на підприємствах, в стаціонарах.

       - “Акушерська справа”

Майбутні акушерки можуть працювати в пологових будинках, гінекологічних відділеннях стаціонару та поліклініці, на ФАПах в сільській місцевості.

       - “Сестринська справа”

Фахівці мають широкий профіль. Вони можуть працювати в лікарні, школі, дитячому садку, здоровпункті і т.і.

       В нашому коледжі навчаються студенти Донецької, Харківської та інших областей України. Всі бажаючі забезпечуються гуртожитком.

УВАГА! 

запрошуємо на навчання випускників 9-х класів:

для вас освітні програми "Лікувальна справа" та "Сестринська справа"

Коледж має все необхідне для успішного проведення освітнього процесу: оснащені кабінети доклінічної практики і аудиторії, комп’ютерні класи, актовий і спортивний зали, бібліотеку, читальний зал, два гуртожитки.

     У коледжі  працюють предметні гуртки, спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності.

X